Gevels en daken met grandeur

Uw pand straalt weer dankzij de dak- en gevelspecialist uit Putten

Heeft u een mooi rieten dak of juist authentieke dakpannen, een strakke betonnen muur of originele handgevormde bakstenen? Welk materiaal er voor uw woning of pand ook is gebruikt, regen, zon en vorst kunnen helaas tot schade leiden. Met onze dakpanreiniging, gevelrenovatie en graffitiverwijdering voor de regio’s Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel laat wij uw pand er weer mooi uitzien en verlengt u tegelijkertijd de levensduur van uw pand. Maak meteen een afspraak en bel M. van Batenburg Reiniging: 06-25 47 82 95.

Neem contact met ons op

Reiniging van betonnen, keramische of leien dakpannen

Dakpannen, leipannen en rieten daken zijn na verloop van tijd bedolven onder een laag alg en mos, of zijn aangetast door atmosferische vervuiling. Deze vervuiling laat uw woning er smoezelig uitzien en tast uw dak onherstelbaar aan. Betonpannen worden “aangevreten”, waardoor er kraters kunnen ontstaan en de pannen vaal van kleur worden. Keramische dakpannen en leipannen kunnen door vervuiling bij vorst kapot vriezen, waardoor er deeltjes keramiek of lei loslaten. De pannen worden zodoende steeds dunner en kwetsbaarder, met schade en lekkage tot gevolg.


Zware vervuiling van dakpannen en leipannen reinigen we door middel van hogedrukreiniging van nok naar goot, wat een direct schoon resultaat oplevert. Daarna behandelen we het oppervlak met een algen- en mosdodend middel, om de sporen (de wortel van het onkruid) te doen afsterven.

Bij lichte tot matige vervuiling is hogedrukreiniging niet direct noodzakelijk, maar volstaat een behandeling met een algen- en mosdodend middel. Dit middel wordt onder lage druk op het oppervlak gesproeid, waarna het direct zal inwerken. De algen en mossen zullen afsterven en op natuurlijke wijze verdwijnen. Deze behandeling is zeer doeltreffend en in verhouding tot hogedrukreiniging veel goedkoper, maar heeft voor het beoogde resultaat meer tijd nodig.

Meer informatie opvragen over dakpanreiniging

Het reinigen en impregneren van gevels

graffiti verwijderen M. van Batenburg

Reinigen

Gevels worden vervuild door de atmosfeer en soms helaas ook ontsierd met graffiti. Voor elk soort gevelsteen hebben wij de juiste reinigingsmethoden. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van het Torbo Vochtstraalsysteem, waarmee we de gevels schoonmaken zonder de stenen en het voegwerk te beschadigen. Bovendien wordt het milieu met deze methode niet belast.

Het is mogelijk de gevel te impregneren met een waterafstotend hydrofobeermiddel. Dit middel voorkomt doorslaan van vocht en vorstschade aan stenen en voegen, en vermindert het vuilaanslag. Daarnaast blijft de spouwisolatie droog, wat ten goede komt aan het isolerende vermogen van de isolatie en dus uw energierekening. Het impregneermiddel is 'damp open', dat wil zeggen dat dampspanningen van binnen uit wel naar buiten kunnen treden.

impregneren M. van Batenburg

Impregneren

Voordat we de gevel kunnen impregneren, dient de gevel in goede staat te verkeren. Zijn er gaten of scheuren aanwezig? Dan kan dit de werking van het impregneermiddel nadelig beïnvloeden. Nadat we het middel hebben aangebracht, wordt vochtopname door uw gevel weer tegengegaan en is het bovendien weer beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Bij M. van Batenburg heeft u maar liefst 10 jaar garantie op de waterafstotendheid van uw gevel.

Gevelrenovatie voegwerkrenovatie M. van Batenburg

Gevel- en voegwerkrenovatie

Is het voegwerk van uw woning beschadigd of zijn er gevelstenen los gaan zitten? Dan moet het voegwerk gerenoveerd worden. Met goed voegwerk behoudt u het gewenste gevelbeeld en voorkomt u dat het pand snel weer onderhoudswerkzaamheden nodig heeft. Heeft u geknipt, geborsteld of gesneden voegwerk? Elk soort voegwerk is mogelijk.


De werkwijze van de gevelspecialist

We verwijderen het oude voegwerk en vervangen eventueel beschadigde stenen. We zetten losse gevelstenen weer vast. Afhankelijk van de vervuiling van de gevel worden de stenen schoongespoten of gestraald. Vervolgens worden er nieuwe voegen gezet en wordt uw gevel geïmpregneerd.

Hogedrukreiniging M. van Batenburg

Hogedrukreiniging van objecten

Hogedrukreiniging is op veel oppervlakken toepasbaar. Wij gebruiken deze methode onder meer voor het:
  • Reinigen van dakpannen en (witkalk)gevels
  • Reinigen van damwanden en gevelbekleding
  • Ontetsen van glas
  • Verwijderen van graffiti
Elke vervuiling heeft zijn eigen specifieke reiniging nodig. Wij adviseren u graag over de juiste toepassingsmogelijkheden voor uw pand.
Advies van de dak- en gevelspecialist